Nenašli ste požadovaný materiál alebo máte záujem o ďalšie objemové zľavy? Potrebujete poradiť alebo máte špeciálnu otázku?
Vyžiadajte si našu cenovú ponuku na stavebný materiál
Máte cenovú ponuku? Dojednáme za Vás nižšiu cenu!

Moderné podkrovné bývanie

30.november 2017

Predtým často využívané len na odkladanie nepotrebných a starých vecí, dnes moderný typ domova. Reč je o podkrovných priestoroch, ktoré sa aj vzhľadom na vyššiu cenu nehnuteľností a náročnú situáciu bývania mladých rodín, začali prerábať na byty. Idylický spôsob bývania s malými strešnými oknami s výhľadom na hviezdy komplikujú stavebné práce a zákony.


Overte si, či je podkrovie obývateľné

Mnohé budovy a staré domy priam lákajú na bývanie v podkroví, no nie vždy sa to dá. Preto našim zákazníkom odporúčame, aby si overili to, či je v podkroví vôbec možné bývať. Okrem technického prieskumu je nevyhnutné vykonať aj niekoľko právnych úkonov:

 

  • poznať podmienky stavebného úradu, medzi ktoré môže patriť aj potreba vybudovania výťahu
  • ak nie ste majiteľom stavby, preskúmajte vlastnícke a majetkovoprávne vzťahy
  • vybavte stavebné povolenie
  • v prípade pamiatkovo chránenej budovy, potrebujete súhlas od pamiatkárov


Bez architekta sa nepohnete

Po ujasnení si vízie o bývaní odporúčame navštíviť architekta projektanta, predložiť mu návrh a čakať na vypracovanie štúdií. Naši zákazníci, ktorí sa rozhodli pre život priamo pod strechou, sa mnohokrát stretli s problémom realizácie ich predstáv. Dôvodom sú mnohé konštrukčné obmedzenia stavby. O budúcnosti vašich nápadov rozhodnete vzájomnou konzultáciou s architektom. Z našich skúseností vieme, že hľadanie kompromisu môže byť časovo náročné, preto by ste mali byť trpezliví.


Potrebujete aj stavebné povolenie

Zmena vzhľadu priestorov a zásah do konštrukčnej stavby budov si jednoducho vyžadujú stavebné povolenie. Za účelom zisku povolenia naši zákazníci často oslovujú stavebných inžinierov, ktorí sa v problematike orientujú a poznajú možnosti. Púšťať sa do boja so zákonmi je únavný a dlhotrvajúci proces, na ktorý mnoho ľudí nemá čas. K vybaveniu stavebného povolenia budete potrebovať niekoľko dokumentov:

 

  • projekt na rekonštrukciu
  • súhlasy všetkých zúčastnených strán, ktorých sa prestavba týka
  • list vlastníctva
  • v prípade podielového vlastníctva aj súhlasy všetkých ostatných majiteľov
  • stavebný prieskum


Buďte trpezliví, výsledok bude stáť za to

Po zisku všetkých potrebných povolení a zoskupení dokumentov sa konečne dostávate k tej lepšej časti. Vytváranie novej alebo zmena nosnej konštrukcie, prívod vody a kúrenia, zateplenie, rekonštrukcia podhľadov, podláh, osadenie okien a nakoniec vytvorenie nového domova. Zmena podkrovia na obývateľný priestor je náročný a zdĺhavý proces, no ak sa všetko podarí, môžete sa pýšiť skutočne krásnym bývaním.

 

 


Energetický certifikát

27.6.2016 Predávate, kolaudujete alebo prenajímate vašu stavbu? Nenechávajte to na náhodu, ale využite túto službu. Dodržte zákon 555/2005 Z.z. a dajte si vypracovať energetický certifikát: a) pri kolaudácií ­ pre novostavby alebo pre rekonštrukcie budovy b) pri... viac

Minerálne vaty ISOVER až so 40% zľavou!

20.5.2015 Pripravili sme pre vás špeciálnu ponuku - minerálne vaty značky ISOVER z našej aktuálnej ponuky si v tomto období môžete zakúpiť až so 40% zľavou! Ak sa potrebujete poradiť pri výbere materiálu alebo výpočte množstva, kontaktujte nás na našej... viac

Výhodná akcia na YTONG !

7.10.2013 Chystáte sa stavať dom a váhate, aký materiál použiť na hrubú stavbu? Práve pre Vás tu máme akciu na pórobetón Ytong až do 35% ! Práca s týmto materiálom je jednoduchá,presná a rýchla, čo sa odzrkadlí aj na cene práce.... viac
Partneri