Nenašli ste požadovaný materiál alebo máte záujem o ďalšie objemové zľavy? Potrebujete poradiť alebo máte špeciálnu otázku?
Vyžiadajte si našu cenovú ponuku na stavebný materiál
Máte cenovú ponuku? Dojednáme za Vás nižšiu cenu!

Stavebné materiály dnešnej doby

22.august 2017

Aj staviteľské odvetvie sa čoraz viac snaží orientovať na životné prostredie a šetrenie prírody. Práve pre zvýšenie povedomia o dôležitosti uchovávania ľudských zdrojov sa aj výrobcovia stavebných materiálov musia snažiť o zníženie dopadu na životné prostredie. Materiály, ktoré momentálne dostali ,,druhý dych", ako napríklad drevo, korok alebo OSB dosky sa už nepovažujú za zastarané. Obnovou a vylepšením dávnych techník sa stávajú eko materiálmi, ktoré pozitívne vplývajú aj na ľudské zdravie a zároveň spĺňajú požiarne normy. S vracaním sa k starým materiálom súvisí aj najnovší trend sťahovania sa z veľkých miest naspäť do dedín, kde je väčší pozemok pri dome samozrejmosťou.

 

Tehlové stavby vz. stavby z pórobetónu

 

Tehlové stavby, ktoré sú časovo aj finančne náročnejšie, sú postupne vytláčané novými trendmi v tejto oblasti. Hlavnou nevýhodou tehiel je ich nepresnosť, ktorú sa výrobcovia už snažia odstrániť - vytvárajú sa brúsené tehly, no ich cena sa pod vplyvom ďalšieho opracovania zvyšuje (brúsené tehly LeierPlan - cena na vyžiadanie). Na stavbu domov a budov sa čoraz viac oplatí investovať do pórobetónu. Sivý pórobetón sa skladá z cementu vápna a vody, čo sú bežne dostupné materiály, no hlavnú zložku tvorí elektrárenský popolček.

 

Jednoduchá a rýchla stavba

 

V súčasnej rýchlej dobe sa stavanie domov trvajúce roky už nevypláca. Stavby z tehál sú kvôli nepresnostiam materiálu časovo náročnejšie, to znamená, že v konečnom dôsledku sa predražujú. Za jednoduchosťou ukladania YTONGU sa skrýva presnosť jednotlivých dielov, ktoré do seba doslova zapadajú. Medzi vodorovné škáry sa dáva už len lepidlo, ktoré - na rozdiel od malty pri tehlových stavbách - netreba dodatočne miešať.

 

Základné vlastnosti YTONGU

 

YTONG je vyrobený z čisto prírodných materiálov - kremičitého piesku, vody, cementu a vápna. Vďaka tomu má minimálne náklady na údržbu, nezaťažuje životné prostredie, vytvára vhodné podmienky pre alergikov, zároveň dobre tlmí zvuk a jeho minerálne zloženie garantuje nehorľavosť materiálu. Na vytváranie budov s rôznymi zaujímavými tvarmi nám postačí pílka, s ktorou z YTONGU jednoducho odstránime nepotrebné časti. Jednoduchá manipulácia eliminuje odpad na minimum, čím sa šetrí životné prostredie aj vaša peňaženka (priečkové murivo Ytong - cena na vyžiadanie).

 

Plesne nemajú šancu

 

Väčšina starších stavieb má problémy s vlhkosťou, ktorá nielenže tvorí nepríjemné plesne v rohoch miestností, ale zároveň škodí nášmu zdraviu. Moderné pórobetónové materiály optimalizujú vzduch v dome tým, že do svojich pórov absorbujú nadbytočnú vlhkosť a zároveň ju odtiaľ, v prípade nízkeho obsahu vody vo vzduchu, uvoľňujú. Rovnako je v póroch zadržiavané aj teplo. Vďaka vysokým tepelnoizolačným vlastnostiam môžete ušetriť nemalé peniaze za energie, a preto sa moderné materiály stávajú čoraz viac populárnymi.

V našom eshope môžete požiadať o nezáväznú cenovú ponuku na murovacie materiály, pomôžeme vám vypočítať správne množstvo a ak potrebujete, poradíme vám aj s výberom vhodného materiálu



Energetický certifikát

27.6.2016 Predávate, kolaudujete alebo prenajímate vašu stavbu? Nenechávajte to na náhodu, ale využite túto službu. Dodržte zákon 555/2005 Z.z. a dajte si vypracovať energetický certifikát: a) pri kolaudácií ­ pre novostavby alebo pre rekonštrukcie budovy b) pri... viac

Minerálne vaty ISOVER až so 40% zľavou!

20.5.2015 Pripravili sme pre vás špeciálnu ponuku - minerálne vaty značky ISOVER z našej aktuálnej ponuky si v tomto období môžete zakúpiť až so 40% zľavou! Ak sa potrebujete poradiť pri výbere materiálu alebo výpočte množstva, kontaktujte nás na našej... viac

Výhodná akcia na YTONG !

7.10.2013 Chystáte sa stavať dom a váhate, aký materiál použiť na hrubú stavbu? Práve pre Vás tu máme akciu na pórobetón Ytong až do 35% ! Práca s týmto materiálom je jednoduchá,presná a rýchla, čo sa odzrkadlí aj na cene práce.... viac
Partneri