Nenašli ste požadovaný materiál alebo máte záujem o ďalšie objemové zľavy? Potrebujete poradiť alebo máte špeciálnu otázku?
Vyžiadajte si našu cenovú ponuku na stavebný materiál
Máte cenovú ponuku? Dojednáme za Vás nižšiu cenu!

Ako vyberať okná

30.november 2017

Pri stavbe, či rekonštrukcii domu alebo bytu stojí stavebník pred radou rôznych rozhodnutí. Veľkou a takmer vždy celoživotnou investíciou sú bezpochyby okná. V súčasnosti je v ponuke veľa dizajnových prevedení okien, avšak vo všeobecnosti sa delia na tri základné skupiny. Budeme sa snažiť priblížiť vám jednotlivé materiály čo najlepšie, aby ste sa mohli správne rozhodnúť.

 

Drevené okná

Drevo je prírodný, nezávadný, nadčasový, krásny a elegantný materiál, preto našiel svoje uplatnenie aj pri výrobe okien. Okenné rámy nie sú vyrobené z jednoliatych kusov masívneho dreva, ale sú lepené z tenkých vrstiev, čo aspoň čiastočne zabraňuje prípadným budúcim deformáciám rámov. Drevo, napriek svojej majestátnosti však prináša aj nevýhody. Pokiaľ sa rozhodnete pre tento typ okien, rátajte s tým, že budete musieť vynaložiť dostatok úsilia na ich údržbu. Taktiež majte na pamäti, že aj napriek všetkým opatreniam, drevo neustále pracuje, a môže sa stať, že po čase dôjde k zmenám v jeho objeme a tvare.

 

Hliníkové okná

Hliník je moderným a elegantným materiálom, ktorý takisto našiel uplatnenie pri výrobe okenných rámov. Využíva sa spravidla v moderných stavbách, bussiness centrách, nákupných centrách a podobne. Jeho tepelnoizolačné vlastnosti nie sú veľmi dobré, preto sa hliníkové okná neinštalujú do bytov či domov príliš často. Obstarávacia cena takýchto okien je zo všetkých typov okien najvyššia.


Plastové okná

Plastové okná majú vďaka kombinácii 5 až 8 komorových profilov s izolačnými sklami vynikajúce tepelnoizolačné vlastnosti. Komory sú vzduchové dutiny v ráme, ktoré okrem izolácii tepla výborne tlmia aj vibrácie a zvuky. Ich cena je dostupná, nevyžadujú špeciálnu údržbu, dajú sa vyrábať v širokej škále odtieňov a preto sú v súčasnosti najžiadanejším typom okien na trhu.

 

Montáž nechajte na odborníkov

Ak ste sa už rozhodli a kúpili si plastové, hliníkové, či drevené okná, pre ich stopercentné využívanie je nesmierne dôležitá aj ich montáž, túto službu ponúkajú aj niektorí predajcovia okien.
My, ako stavebná firma, v rámci rekonštrukcie, či výstavby domu vieme zabezpečiť kvalitnú montáž okien k maximálnej spokojnosti nášho zákazníka.

 


Energetický certifikát

27.6.2016 Predávate, kolaudujete alebo prenajímate vašu stavbu? Nenechávajte to na náhodu, ale využite túto službu. Dodržte zákon 555/2005 Z.z. a dajte si vypracovať energetický certifikát: a) pri kolaudácií ­ pre novostavby alebo pre rekonštrukcie budovy b) pri... viac

Minerálne vaty ISOVER až so 40% zľavou!

20.5.2015 Pripravili sme pre vás špeciálnu ponuku - minerálne vaty značky ISOVER z našej aktuálnej ponuky si v tomto období môžete zakúpiť až so 40% zľavou! Ak sa potrebujete poradiť pri výbere materiálu alebo výpočte množstva, kontaktujte nás na našej... viac

Výhodná akcia na YTONG !

7.10.2013 Chystáte sa stavať dom a váhate, aký materiál použiť na hrubú stavbu? Práve pre Vás tu máme akciu na pórobetón Ytong až do 35% ! Práca s týmto materiálom je jednoduchá,presná a rýchla, čo sa odzrkadlí aj na cene práce.... viac
Partneri