Nenašli ste požadovaný materiál alebo máte záujem o ďalšie objemové zľavy? Potrebujete poradiť alebo máte špeciálnu otázku?
Vyžiadajte si našu cenovú ponuku na stavebný materiál
Máte cenovú ponuku? Dojednáme za Vás nižšiu cenu!

Ako vyberať minerálnu vlnu

27.september 2017

Nezávisle na tom, či je vonku leto alebo zima, zateplená fasáda vám prinesie komfort bývania. Dobre zateplená fasáda môže radikálne znížiť tepelné straty a zamedzí prenikaniu hluku z vonkajšieho prostredia. Ak sa chystáte na rekonštrukciu vášho domu alebo staviate nový, určite budete riešiť, akú tepelnú izoláciu použiť a ktorá bude tá pravá pre vaše riešenie. Radi vám vysvetlíme, ako sa minerálne vaty delia a v čom sú ich výhody či nevýhody.

 

Minerálne vaty - rozdelenie

 

Minerálna izolácia, čiže tepelne izolačné vaty rozlišujeme na sklené vaty, ktoré sa dodávajú v rolách a na čadičové vaty, ktoré dostanete ako dosky.

 

Sklené vaty v rolkách

 

Sklené vaty v rolkách využijete do všetkých nezaťažených a nepochôdznych konštrukcií. Môžu byť použité pri izolácii šikmých stien, medzi krokvy, do dutín a medzier, stropných podhľadov, ale aj do roštov ľahkých podláh. Sklené izolačné vaty vynikajú svojou ľahkou opracovateľnosťou, ľahko sa režú a ľahko ich tak upravíte na vami požadovaný rozmer. Najpredávanejšou sklenou vatou v rolkách je Isover Domo a Knauf Classic 040. Isover Domo a Knauf Classic 040 sú obľúbené vďaka veľmi dobrej kvalite, dlhej životnosti a skvelým tepelnoizolačným vlastnostiam. Ako ďalšiu veľkú výhodu Isoveru Domo a Knauf Classic 040 musíme spomenúť ich dostupnosť, v podstate ich môžete mať okamžite, aj v našom eshope býva ihneď k odberu.

 

Rovnako kvalitnou vatou, ktorá má podobné tepelnoizolačné parametre, je aj sklená vata Izoroll Profi 39. Má rovnaké izolačné vlastnosti ako spomínané Isover Domo a Knauf Classic 040, ale je o niečo lacnejšie. Dôvodom nižšej ceny môže byť len fakt, že firmy Isover a Knauf sú najznámejšími a najprestížnejšími výrobcami izolačných vát.

 

Ak máte na tepelnú izoláciu veľmi vysoké nároky, potom vám odporúčame jednu z najlepších sklených izolačných vať na trhu - Unirol Profi. Vďaka perfektnými tepelným vlastnostiam je vhodná aj pre nízkoenergetické a pasívne domy. Investícia do tejto veľmi kvalitnej vaty sa vám čoskoro vráti v podobe úspor na nákladoch za vykurovanie a energiách.

 

Čadičové doskové vaty

 

Čadičové doskové vaty sa používajú najmä na tepelnú izoláciu vnútorných priestorov, priečok, ale aj pre zateplenie obvodových plášťov budov. Jednou z najžiadanejších čadičových vat je Isover ORSIK, ktorý vás zaujme svojím pomerom cena / výkon. Isover ORSIK je obzvlášť vhodný pre tepelnú izoláciu sadrokartónových priečok, do predsadených stien, ale aj medzi krokvy.

 

Ešte lepšie tepelnoizolačné schopnosti vám poskytne Isover Uni. Má rovnaké možnosti využitia ako Isover ORSIK, ale získate s ním ešte lepšie tepelné parametre. Isover Uni môžete použiť aj do tzv. prevetrávaných fasád, čo je zateplenie obvodového plášťa budovy za použitia predsadeného roštu, do ktorého sa vkladá izolant, napríklad spomínaný Isover Uni alebo aj Rockwool Superrock (predtým Airrock LD).

 

Zateplenie fasády minerálnou vlnou

 

Minerálne vaty môžete tiež využiť pri zateplení fasády, tzv. kontaktnom zateplení fasády. Priamo na vašu pôvodnú fasádu pripevníte izolant, teda polystyrén alebo fasádnu vatu. Medzi najpredávanejšie fasádne minerálne vaty patrí Isover TF, Isover TF Profi a Nobasil FKD. Postup pri kontaktnom zateplení fasády je taký, že fasádnym lepiacim tmelom alebo penou nalepíte izolant a ukotvíte pomocou natĺkacích hmoždiniek. Potom je potrebné celý povrch prestierkovať pomocou stierkového tmelu a doňho vložiť (vtlačiť) perlinku čiže armovaciu tkaninu. Potom po zaschnutí povrch opäť prestierkovať finálnou vrstvou. Na takto pripravený povrch potom nanesieme finálnu omietku.

 

Veríme, že sme vám pomohli zorientovať sa vo svete minerálnej vlny, ale ak pri tom potrebujete pomoc, kontaktujte nás a my vám radi poradíme nielen s výberom, ale aj so samotnou realizáciou zateplenia rodinného domu. V ponuke nášho eshopu nájdete najpredávanejšie druhy minerálnej vaty za výhodné ceny.


Energetický certifikát

27.6.2016 Predávate, kolaudujete alebo prenajímate vašu stavbu? Nenechávajte to na náhodu, ale využite túto službu. Dodržte zákon 555/2005 Z.z. a dajte si vypracovať energetický certifikát: a) pri kolaudácií ­ pre novostavby alebo pre rekonštrukcie budovy b) pri... viac

Minerálne vaty ISOVER až so 40% zľavou!

20.5.2015 Pripravili sme pre vás špeciálnu ponuku - minerálne vaty značky ISOVER z našej aktuálnej ponuky si v tomto období môžete zakúpiť až so 40% zľavou! Ak sa potrebujete poradiť pri výbere materiálu alebo výpočte množstva, kontaktujte nás na našej... viac

Výhodná akcia na YTONG !

7.10.2013 Chystáte sa stavať dom a váhate, aký materiál použiť na hrubú stavbu? Práve pre Vás tu máme akciu na pórobetón Ytong až do 35% ! Práca s týmto materiálom je jednoduchá,presná a rýchla, čo sa odzrkadlí aj na cene práce.... viac
Partneri